Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Møtereferat 05. februar 2008

Tilstede: Maria, Julie, Helena, Nina N, Elizabeth og Anette

FILM
Vi snakket litt om filmvisningene på Fyrhuset som vi nå har kommet i gang med, hver onsdag kl. 16-18.00. Hittil har det vært Kristian med hjelp fra meg (Anette) som har jobbet med dette, men vi er enige om å rullere litt fremover. Fint om du kommer på filmvisning når det passer for å se hvordan vi låner/setter opp/rigger ned utstyret (men og for å støtte opp om vårt eget opplegg...) Når flere har fått med seg hvordan utstyret ordnes kan vi lage en plan for å bytte på hvem som er tilstede på onsdagene.

Foreløpig har vi hatt program for fire filmer, og den siste av de blir vist neste onsdag (smaken av hund). Derfor foreslo vi på møtet fire nye filmer: Blood Diamond, Darwins Nightmare, Kampen om Algerie og Black gold. Maria og jeg skal finne litt info om filmene og kontakte OAS for å få laget nye plakater. Til denne runden vil vi forsøke med en plakat for hver film (i stede for alle fire på en) og lage flyere som kan ligge på bordene på Fyhuset. Kom gjerne med flere forslag for hvordan vi skal spre info om filmvisningene! - nå vet vi at samarbeidet med Fyrhuset fungerer, vi må bare fortsette å jobbe med å trekke studenter..

STAND

6. mars er det Åpen dag Høgskolen og da får lokallaget ha stand! Maria vil fremkalle bilder fra de siste lokallags-aktivitetene våre (SOLiD, høstsamling, stand, Wamwere foredrag), som vi kan henge opp sammen med plakater på vegg bak standen. Helena tar ansvar for å fordele oppgaver (innkjøp av evt. mat eller andre ting vi kan dele ut) og lage liste for hvem/hvor lenge folk skal stå på standen. Hold av dagen og meld fra om at du er med!

UTSTILLING
Julie vil kontakte biblioteket for å gjøre avtale med dem om en eventuell bok-utstilling. Da vil vi vise frem bøker skrevet av afrikanske forfattere, for å sette fokus på at det finnes bøker med perspektiv fra sør (og ikke bare om Afrika sett fra nord..) Vi vil også sette opp den flyttbare veggen vår med SAIH plakater, og info om den SAIH kampanjen Afrika nå: en sak har flere sider. Først må vi avklare om vi kan ha utstilling, men får vi lov trenger vi flere hoder til å gå sammen for å finne bøker, si fra om du vil være med på det!

INFO OM OSS
Vi snakket om at vi bør få opp SAIH info på tv-skjermene som er rundt omkring på campus - Julie skal sjekke mulighetene for det. I tillegg vil vi få avtale med kantina om å spre info om Filmvisninger der (plakater ved meny-tavla og flyere på bordene) og be Fyrhuset skrive det opp på tavla de har utenfor. Kom med flere ideer om hvordan vi kan gjøre oss synlige på campus!

DEBATT
Vi er enige om at vi bør arrangere en debatt etter påske. Noen temaforslag ble diskutert i går, men vi vil fortsette å tenke på saken og prøve å komme på personer vi kan invitere. Foreløpig har vi satt frist for oss selv på å ha et tema klart neste fredag (15.02), så bør vi starte jobben med å skaffe innledere ganske snart. Vi trenger en ansvarsperson for arrangering, tenk på om du vil være det til neste møte!

LANDSRÅD
Årets første SAIH Landsråd er neste helg, 16.-17. februar, og der sitter jeg (Anette) som representant for Bislet. Derfor kan jeg så fort de kommer sende dere sakspapirene så dere kan gi beskjed om dere har meninger jeg skal bringe videre. Er det saker som angår lokallaget/virker interessante kan vi ta en diskusjon på dem neste møte.

NESTE MØTE!
Vi møtes neste uke onsdagen (13.02) kl. 14.30. Da kan vi fortsette idemyldningen om debatt, evt. se på landsrådssaker, og spise pizza før filmvisningen starter 16.00! - gi beskjed om du ikke kan!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon