Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Oppdatering 20. april 2008

Som jeg regner med alle fikk med seg var vi på SAIH kontoret tirsdag og viste film om USAs krig i Irak på Fyurhuset onsdag. Vi var seks stk. som dro på SAIH kontoret og fikk høre om SAIH i Zambia og Sør Afrika fra prosjektansvarlig Kjersti Augland, samt en del generell info fra leder Jonas og nestlederne Siri og Sigrun. Det var veldig hyggelig :) Filmvisningen var også velykket med bra opppmøte, godt jobba!Her er planen for uka:Tirsdag kl. 16.00: Lokallagsmøte på Fyrhuset!Vi trenger en siste samling før temakvelden vår for å få til en fantastisk avslutning på det aktive året vi legger bak oss! Ellers tar vi en felles oppsummering på hva som har funka bra/dårlig og kontakpersoner vi har brukt i år, så skal jeg notere. Foreslår (med tillatelse fra pengedama vår) at vi spiser pizza og koser oss litt, så vi møtes på Fyrhuset! Onsdag kl. 16.00: Filmvisning på Fyrhuset!WAR ON DEMOCRACY - Med gravende journalistikk tar John Pilger for seg USAs forsøk på å ”bringe demokrati” til Latin-Amerika, fra Guatemala i 1953 frem til Venezuela i dag. På sin kompromissløse måte ruller han opp historier om kupp og motkupp i en rekke land, og viser hvordan amerikanerne hele tiden har arbeidet for å implementere økonomiske modeller og maktstrukturer som passer amerikanske interesser - uansett pris og konsekvenser. Torsdag kl. 18.00: Temakveld om Cuba!Forhåpentligvis kommer mange HiO studenter til temakveld i rom S141 i P48! Videresend facebook invitasjonen til alle du kjenner, ta med venner og kom selv! (kan du ikke være med på alt som skjer denne uka, så prioriter dette...) Vi får som dere vet besøk av tre dyktige innledere og håper dette blir en lærerik og spennende kveld ;) Invitasjonen ligger på: /Artikler/5787.html Neste uke og fremoverVi har ikke lagt planer lenger enn til denne uka, men fordi heldigvis har fått tak i noen engasjerte årsstudenter som vil drive lokkallaget videre i høst må vi bruke noe tid fremover på å hjelpe dem i gang! Jeg håper flere av dere gamle vil hjelpe til med det tross eksamen og sommerferie... Vi skriver ned det viktigste av våre erfaringer på tirsdag, men vi bør diskutere ideer rundt kampanjen og lage en plan for oppstarten i høst. Jeg vet at ikke alle kan komme på møtet denne uka, derfor tar vi noen nye samlinger med alle nye etter de har levert oppgave =) Dessuten ble vi enige da vi var på SAIH kontoret om at de nye vil ha et nytt besøk og en enda mer grundig innføring i SAIH. Satser i første omgang på møte tirsdag 29. april kl.16.00! Så tar vi det derfra hvor mye mer tid vi trenger.  Sees! Anette ;)

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon