Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Oppdatering 30. oktober 2007

Jeg lurer på om dere mangler nok informasjon SAIH som organisasjon, og derfor ikke vet hvilken rolle dere skal ha i lokallaget. Dette tror jeg i så fall kan gå ut over motivasjon og prioritering til enkelte derfor vil jeg ta det opp på møte, men rett meg gjerne hvis jeg tar helt feil! Jeg har tenkt mye de siste dagene på hva jeg kunne gjort for å informere bedre, men må innrømme at jeg er usikker på hvordan det burde gjøres. Håper vi kan snakke sammen om hva dere eventuelt føler dere trenger mer input på for det er utrolig viktig at lokallagsaktivister er oppdaterte! Jeg vil gjøre mitt for å hjelpe, men vil samtidig presisere at det kreves initiativ fra dere selv for å lære mer og bli mer involvert.

Jeg vet at lokallaget har mange medlemmer som planlegger å reise på utveksling, derfor er en viktig oppgave vi har foran oss å rekruttere nye som kan videreføre lokallaget. Vi har som mange lokallag slitt med å holde kontinuiteten og det er vanskelig med store utskiftninger å være jevnt aktive. Men jeg nekter å tillate oss å la SAIH-Bislet dø ut! Jeg vil at dere alle skal lære om vår viktige rolle i SAIH og gjennomføre den med god motivasjon så lenge dere er med. Er vi synlige nok vil vi dessuten mye lettere kunne rekruttere.

Først og fremst vil jeg vise til lokallagskokeboken der det står mye nyttig info og som alle bør lese! Så foreslår jeg (og åpner til debatt for neste møte) at vi som mange andre lokallag har gjort:

1) Lager våre egne statutter (kjøreregler for Bislet lokallag), for at både vi og de som kommer etter oss skal ha svart på hvitt hva vi har å forholde oss til.

2) Lager vårt eget årsmøte med valg av verv, slik at ansvarsoppgaver blir mer jevnt fordelt. Først bør vi imidlertid jobbe med rekruttering så nye får mulighet til å stille og bli aktivt involvert. Vi kan eks. be om å ved studentparlamentets kommende valg få spre info om vårt eget?

Dette bør alle vite om SAIH- aktivisme:

For å vise hvor viktige vi aktivister er kan jeg nevne Årsmøtet (som er organisasjonens høyeste organ) som eksempel: Lokallagene har to stemmer (i motsetning til andre medlemsorganisasjoner som har en) og det stemmes her over viktige saker som bestemmer hvordan SAIH som organisasjon skal være bla: statutter, strategier, handlingsprogram (der det står hva lokallagene og andre ledd skal gjøre!), politisk tema og resolusjoner (SAIHs mening om politiske saker). Det velges leder, to nestledere, styre, informasjonskomité, landsråd, kontrollkomité og valgkomité, der omtrent alle som stiller er/har vært lokallagsaktivister. Altså er det utrolig viktig for SAIH å ha engasjerte folk i lokallag som senere kan påta seg viktige verv.

Ellers er det lokallagene som skal gjennomføre kampanjen for hvert års politisk tema, verve nye aktivister og være SAIH’s ansikt utad. SAIH har driver bistandsarbeid ute (som vi har ansatt et sekretariat til å jobbe med), politisk påvirkning i Norge (som det jobbes med sentralt) og informasjonsarbeid om nord/sør på lærersteder i Norge (som er vår oppgave). Disse tre tingene utgjør kjernen i organisasjonen, og dere må vite hvor viktig hjørne vi er i denne trekanten. Husk at SAIH er studentenes egen solidaritets og bistandsorganisasjon, der vi bestemmer!

Anette :)

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon