Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Referat møtet 01. november 2006

Dato: onsdag 01.11.06

Oppmøte: Anette, Karolina, Silje, Lars

I dag var det igjen ganske dårlig oppmøte… Anette, Karolina og Silje møttes til vanelig tid og diskuterte de to første sakene på lista. Etter dette kom Lars (rett fra kurs i bengali), så diskuterte han og Anette en tredje sak. Tilslutt ble dette et ganske produktivt møte likevel.

Saker:

I) Oppsummering Årsmøte

En kort oppsummering av det viktigste som skjedde på årsmøtet:

Lars ble valg inn i IK (Informasjons Komiteen sentralt). Anette ble valgt inn i landsrådet, som lokallagsrepresentant. Neste års politiske tema blir ”Vårt syn på sør”. Det ble bestemt at lokallagene fra neste år skal få dobbel stemme på årsmøtet (dvs. to delegater). Det ble vedtatt ny varaordning for landsrådet, med 1. 2. og 3. vara. (Hvis eks. Anette ikke kan komme på et møte settes altså en av disse tre inn, men Bislet kan selvsagt sende observatører). Det ble vedtatt ny informasjonsstrategi og resolusjoner for SAIH (se referat fra årsmøtet som kommer senere). Ellers har vi tatt med masse inspirasjon fra å høre om SAIHs arbeid sentralt, samarbeid med partnere og ting andre lokallag har funnet på.

II) Besøk fra Zaran

Anette har fått avtale med Zaran som kan besøke oss neste uke, altså onsdag 8. november kl 16.00. Viktig at alle i lokallaget husker å møte da!!! (som det egentlig er alle onsdager). Zaran vil holde et foredrag om Zambia, og det arbeidet de gjør for rettigheter til mennesker som er berørt av HIV/AIDS. Etterpå vil vi åpne for spørsmål og litt hyggelig sosialisering… Silje skal bake boller og vi kjøper saft og melkesjokolade. :)

Vi ble enige om å legge ut en melding på fronter og invitere alle SEFIA-studenter, samt henge opp noen lapper. I tillegg vil vi prøve å kontakte Blindern og invitere dem til å bli med, er jo fint om vi kan få i gang et samarbeid med dem.

Hjelp til med å spre ordet og overtal folk til å bli med! Dette er en sjanse til å høre om hva tierne/arbeidet vårt går til, og hente fra motivasjon for å fortsette å stå på for SAIH!

III) ”Takk for tierne"- aksjon

Vi har brukt høsten til å delta på seminarer og hatt besøk fra sentralt i SAIH for å lære oss om organisasjonen, så nå er det på høy tid at vi begynner å få informasjonen ut til studenter på høgskolen! For å sparke dette i gang bestemte Lars og Anette i dag at vi vil arrangere en ”Takk for tierene"- aksjon onsdag 15. november.

Da skal vi stå en sentral plass på campus, utstyrt med SAIH t-skjorter og flyers, og dele ut rettferdig morgenkaffe, boller og ”takk for tierne”- smil til trøtte studenter. På denne måten vil vi gi dem en god start på dagen, og en positiv assosiasjon til SAIH. Det er viktig at studenter får vite hva tierne deres går til, og lokallaget vårt blir mer synelige på skolen slik at vi kan få oppslutning på ting vi senere kommer til å arrangere. :)

Håper flere vil hjelpe til med å bake eller stå på stand, meld i fra på anetteremme@hotmail.com.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon