Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

​Regjeringen sender Syria-regning til verdens fattigste

– Vi støtter en økning i den humanitære bistanden for å hjelpe flyktninger, i Syria, nærområdene og i Europa. Men det kan ikke være slik at andre fattige mennesker skal betale for dette, sier generalsekretærene i 14 organisasjoner som arbeider med utvikling og fattigdomsbekjempelse.

De 14 organisasjonene mener stortingspolitikerne nå må tilføre friske penger til bistandsbudsjettet for å unngå mer fattigdom, flere flyktninger og større kriser i verden.

– Å ta fra langsiktig bistand for å finansiere økt nødhjelpsinnsats er ikke bærekraftig. Vi reduserer ikke fattigdom, krig og konflikt og økende flyktningstrømmer ved å kutte i det langsiktige arbeidet for å få bukt med disse problemene. En ekstraordinær situasjon krever ekstraordinære tiltak. Vi håper stortingsflertallet nå tar ansvar og bidrar til at Norge ikke skyver regningen for økt Syria-innsats til verdens fattige. Bistandsbudsjettet må økes ved hjelp av nye friske penger, mener organisasjonene.

En av de mest effektive formene for bistand er å styrke sivilsamfunnet i fattige land. Organisasjonene er derfor sterkt kritiske til at støtten til dette reduseres med 326 millioner kroner i forslaget til statsbudsjett for neste år og mener at den heller bør økes.

– Et sterkt sivilsamfunn er avgjørende for fattigdomsbekjempelse og bærekraftig utvikling. Hvis regjeringens forslag til statsbudsjett blir vedtatt, vil støtte til dette arbeidet bli kraftig redusert. Vi håper stortingsflertallet vil reversere kuttet og sørge for at støtte til sivilsamfunn fortsatt skal ha en sentral plass i norsk bistand fremover, avslutter de 14 organisasjonene.

Avsendere av pressemeldingen: SAIH, CARE, Adra Norge, Atlas Alliansen, Caritas Norge, FORUT, FOKUS, Vennskap Nord/Sør, Plan International Norge, WWF-Norge, SOS-barnebyer, Utviklingsfondet, Strømmestiftelsen, Digni.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon