Se video fra SAIH-aktivisters reise i Vest-Sahara

Se video fra SAIH-aktivisters reise i Vest-Sahara

Martine Jahre fra SAIH-Blindern og Thea Willoch Njaastad fra SAIH-Bergen ble kastet ut av byen Dakhla på sin reise i Vest-Sahara i slutten av mars i år. Se spennende video fra reisen deres, hvor politiet overvåket hver bevegelse til de norske studentene.

SAIH-aktivister i Vest-Sahara.jpg

Martine Jahre og Thea Willoch Njaastad fikk god beskyttelse av saharawierne de møtte i Boujdour. Mange hadde triste historier om deres opplevelser i det okkuperte Vest-Sahara.

28. mars kl. 0430 ankom de to norske studentene Thea Willoch Njaastad og Martine Jahre med buss til byen Dakhla, helt sør i Vest-Sahara. I siste checkpoint før de kom inn i byen, ble de stoppet av en stor mengde politfolk. De ble tatt ut av bussen og fikk beskjed om at politiet hadde fått ordre fra øverste hold om å ikke slippe dem inn.

Deretter ble de satt i en eskorte nordover til Vest-Saharas hovedstad, El Aaiun, fulgt av fire politibiler. Rundt lunsjtid 28. mars var de fremme, og på siste checkpoint inn i El Aaiun ble de intervjuet og filmet av ni politimenn. Politiet ga dem streng ordre om ikke å overnatte hjemme hos saharawier i El Aaiun, men at de kun fikk lov til å bo på hotell. De fikk også vite at de ikke fikk møte noen under oppholdet.

Hva gjorde de to studentene da? Se spennende video fra oppholdet, med flere unike historier og vitnesbyrd om Marokkos okkupasjon av Vest-Sahara.

Les mer om SAIHs kampanje "The Last Colony: 40 Years is Enough".

Flere saker: