Her er SAIHs nye tillitsvalgte

Her er SAIHs nye tillitsvalgte

Disse ble valgt til sentrale verv i SAIH under årsmøtet.

Beathe Øgård ble valgt som leder i 2017, etter å ha vært politisk nestleder siden 2016. Øgård startet som lokallagsaktivist i SAIH Blindern i 2013, og har en bachelor i utviklingsstudier fra UiO. Siden har hun vært praktikant ved den Norske ambassaden i Yangon, Myanmar og ved UN Womens nordiske kontor i København.

– Jeg takker ydmykt for tilliten til SAIHs Årsmøte til å bli gjenvalgt for enda en periode. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidsoppgavene og lede SAIH mot nye høyder. I den neste perioden vil jeg jobbe for at bærekraftsmål 4 om god utdanning realiseres i konkrete politiske tiltak innen norsk utviklingspolitikk som bidrar til en rettferdig høyere utdanning med reell tilgang globalt. Som leder av en samlet student- og akademikerbevegelse for internasjonal solidaritet vil jeg jobbe for at vi løfter situasjonen med angrep på akademisk frihet og høyere utdanning globalt på dagsorden nasjonalt og internasjonalt.

Påtroppende nestleder Kristine Sommerset Bjartnes har sittet i SAIHs styre det siste året, samtidig som hun fullfører mastergraden sin ved NTNU. Før det var hun president for ISFIT (Den internasjonale Studentfestivalen i Trondheim), og samarbeidet tett med SAIH om Studentenes Fredspris. 

– Jeg gleder meg til å jobbe med Student Activist Academy og monitorering av brudd på studenters rettigheter. Med politisk kampanje om kapasitetsbygging av høyere utdanning og for at en større del av bistandsbudsjettet skal gå til høyere utdanning. Jeg ønsker også å inspirere til å få med flere aktivister på laget, både studenter, politikere og politikere. Og til å kunne drive tett oppfølging av SAIHs medlemmer, sier Kristine.

Påtroppende nestleder Sunniva Folgen Høiskar har vært aktiv i SAIH siden våren 2015. Siden den gang har hun vist et stort engasjement for organisasjonen og dens arbeid, blant annet gjennom en rekke verv og deltakelse i utvalg og komitéer. 

– Jeg gleder meg til å bli endra bedre kjent med SAIHs medlemmer og jobbe for bedre politikk for høyere utdanning i norsk utviklingspolitikk. Jeg gleder meg også masse til Student Activist Academy og å gjøre SAIH mer synlig, og vil at enda flere skal få vite om det fantastiske arbeidet som gjøres av SAIHs partnerorganisasjoner, sier Sunniva.

Det nye arbeidsutvalget inntar sine verv 1. juli.

SAIHs styre 2018-2019:
Beathe Øgård
Sunniva Folgen Høiskar
Kristine Bjartnes
Håkon Fottland
Eirik Owren Holt
Jone Trovåg
Inga Marie Nymo Riseth
Susan Johnsen
Jarle A. Tollaksen
Roy Krøvel
Marit Egner (vara)

Les de nye grunndokumentene her!

Flere saker:

Høydepunkter fra årsmøte 2015

Høydepunkter fra årsmøte 2015

Helgen 25-26. april var over 50 deltakere samlet for å diskutere SAIHs vei videre inn i 2015. Det ble en helg fylt med tett program og herlig stemning, hvor store beslutninger skulle taes av delegater fra alle SAIHs elleve lokallag.

Fredsprisvinnende studentaktivist på Norgesturnè

Fredsprisvinnende studentaktivist på Norgesturnè

Årets vinner av studentenes fredspris er Fasiha Hassan, som vant prisen for sin lederrolle i Fees must fall-bevegelsen i Sør-Afrika.  Nå kommer hun til Norge og skal delta på en rekke arrangementer over hele landet den nærmeste måneden.