SAIHs sommercamp 2019

SAIHs sommercamp 2019

Velkommen til SAIHs sommercamp 2019!

Årets sommercamp finner sted på Studenterhytta 13.-16. juni. I hjertet av Nordmarka, ved behagelige badevann, inviterer vi til en langhelg med faglig påfyll og aktivisme! SAIHs sommercamp er åpen for lokallagsaktivister, studentdemokratier og øvrige medlemmer av SAIH. Det blir en god blanding av faglige seminarer, kreativ utvikling og hygge. Vi håper dere har mulighet til å delta! Grunnet begrenset antall sengeplasser, kan hvert lokallag sende 5 lokallagsaktivister. Studentparlamenter og øvrige medlemmer kan sende én representant hver.

Vi legger opp til et spennende program, og kan foreløpig røpe at:

  • Vi får besøk fra partnerorganisasjonen URACCAN fra Nicaragua, du kan lese mer om de her
  • det vil bli mulig å lære mer om SAIHs arbeid med høyere utdanning og bli godt kjent med sekretariatet og nyvalgt AU
  • det vil bli skolering i temaer fra resolusjoner som ble vedtatt av SAIHs Årsmøte 2019 av både eksterne og interne gjester.
  • det vil bli skolering og verksteder om hvordan gjennomføre Verdens Beste Nyheter
  • det vil bli skolering i presentasjonsteknikk
  • det vil bli utdeling av priser til lokallag for periodens aktiviteter og SAIH guru 2019 vil annonseres
  • vi vil lage hyggelige sosiale aktiviteter alt etter hva været tillater (bading, grilling og leker)

Vi dekker opphold og mat, mens lokallagene/studentdemokratiene/din organisasjon selv må dekke reiseutgifter. Det koster 500 kroner for å delta på sommercamp fra torsdag til søndag for alle andre enn lokallagsaktivister. Dette inkluderer mat og overnatting. Det vil være landsrådsmøte 13. juni før avreise til Studenterhytta, så ha det i mente før dere bestiller reisen til Oslo. Mer info vil bli sendt på epost til påmeldte. Her vil vi også komme med mer info om avreisetid, endelig program og pakkeliste. Vi gleder oss!

Flere saker:

Akademisk frihet under alvorlig press i Brasil

Akademisk frihet under alvorlig press i Brasil

Siden Jair Bolsonaro kom til makten i Brasil i fjor har situasjonen for akademisk frihet i landet blitt betydelig forverret. Lynn Mario de Souza er professor i lingvistikk ved universitetet i Sao Paolo og var gjestet SAIH og Scholars at Risk under Arendalsuka. Den erfarne akademikeren har blant annet jobbet med bevaring av urfolksspråk blant folkegrupper i Amazonas og er bekymret for tiden fremover. 

SAIH SØKER PROGRAMRÅDGIVER

SAIH SØKER PROGRAMRÅDGIVER

SAIH søker programrådgiver i fast stilling med hovedfokus på sørlige Afrika. Det kan være aktuelt med noe arbeid i Latin-Amerika. Det er sannsynlig at stillingen tillegges ansvar for oppfølging av prosjekter med fokus på seksuell orientering og kjønnsidentitet og -uttrykk.