Tyskland etablerer Students at Risk-program

Tyskland etablerer Students at Risk-program

Etter inspirasjon fra Norge, NSO og SAIH skal Tyskland nå gi stipender til utsatte studenter

Students at Risk er en ordning som gir studenter som har blitt utvist, forfulgt eller fengslet i hjemlandet grunnet sitt politiske engasjement, mulighet til å studere i Norge. Ordningen ble initiert av SAIH og Norsk Studentorganisasjon i 2012. Nå følger Tyskland etter.

Den tyske versjonen av ordningen har fått navnet "Hilde Domin programme", etter den tyske forfatteren Hilde Domin.

Opprettelsen innebærer at flere trygge havner skapes for studenter som utsettes for represalier på grunn av engasjement for blant annet menneskerettigheter og demokrati.

Det ble nylig klart at norske myndigheter vil videreføre Students at Risk-programmet i Norge.


Flere saker:

Vær sterk, Colombia!*

Vær sterk, Colombia!*

Søndag ble flere personer knyttet til urfolksorganisasjonen CRIC, som SAIH samarbeider med, skutt. 8 er skadd og på sykehus.

Fellesuttalelse om den voldelige situasjonen i Colombia

Fellesuttalelse om den voldelige situasjonen i Colombia

SAIH og andre norske organisasjoner i Colombiaforum, er dypt bekymret for utviklingen i Colombia. Det internasjonale samfunnet kan og bør gjøre mer for å stoppe det som nå foregår. Her er våre felles krav til den norske regjeringen.

Colombia: drap og dramatisk politivold

Colombia: drap og dramatisk politivold

— Vi ser en situasjon i Colombia akkurat nå hvor myndighetene dreper og banker opp sitt eget folk. Det er ekstremt bekymringsverdig og må fordømmes på det sterkeste, sier Sunniva Folgen Høiskar, leder i SAIH.