Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

KJÆRE STUDENT, TAKK FOR TIERNE!

Hvert år velger over 200 000 studenter å legge til en ekstra, symbolsk sum ved siden av semesteravgiften for å støtte kampen for utdanning og akademisk frihet internasjonalt. De såkalte «SAIH-tierne» utgjør mellom 20 og 40 kr per semester, og i 2017 var bidragene fra studentene mer enn 11 millioner kroner. I SAIH ønsker vi herved å avlive myten om den uengasjerte studenten. Ser man på aktiviteten i våre lokallag, bidraget fra norske studenter gjennom SAIH-tierne og deltagelsen på våre arrangementer, vitner dette om et engasjement som strekker seg langt forbi karakterer og størrelsen på eget studielån. Resultatet viser dessuten at det nytter å engasjere seg - selv i det små. Tusen takk til alle som velger å bidra!

Hvem er SAIH

SAIH er den største solidaritetsorganisasjonen for studenter og akademikere i Norge. Vi samarbeider med lokale organisasjoner i 7 land i Latin-Amerika, Sørlige Afrika og Asia. Vårt motto er «utdanning for frigjøring». Vi mener at tilgang til god høyere utdanning er et avgjørende virkemiddel for å bidra til mer rettferdige og inkluderende samfunn. I tillegg til langsiktig utviklingssamarbeid, jobber vi med politisk påvirkning i Norge og internasjonalt for å bedre rammevilkårene for utdanning og utvikling globalt.

Hva går tierne til

Her er noen eksempler på hvordan dine tiere har bidratt til å skape små og store endinger i våre partnerland:

I Colombia har SAIH-tierne bidratt til å styrke colombianske studenters involvering i fredsprosessen. Gjennom økt mobiliseringen av unge studenter, styrket organisatorisk kapasitet og tilgang til nasjonale og regionale nettverk har studentbevegelsen vært en viktig bidragsyter i arbeidet for å sikre en langvarig og inkluderende fred i landet.I Zimbabwe har 74 % av kvinnelige studenter blitt utsatt for seksuell trakassering fra sine forelesere. Studentene forteller om press til å utføre seksuelle tjenester i bytte mot karakterer. Støtte til studentbevegelsen i Zimbabwe har bidratt til å engasjere flere kvinner i studentpolitikken og styrket arbeidet for å sikre kvinnelige studenters rettigheter.Med mindre du er født som gutt i en rik familie og bosatt i en by, er sjansen for at du finner veien til et zambisk universitet veldig liten. Gjennom et mangeårig lobbyarbeid lykkes våre partnere å innføre en ny stipend- og låneordning i 2017. En enormt viktig seier som vil åpne dørene til høyere utdanning for de som ikke har råd til å betale.

Vi i SAIH er opptatt av at mest mulig av ditt bidrag går til formålet. I 2017 gikk 90,8 % av ditt bidrag til våre formål og kun 9,2 % til administrasjon og anskaffelse av nye inntekter. SAIH er medlem av Innsamlingskontrollen, noe som betyr at vårt innsamlingsarbeid er underlagt spesifikke retningslinjer og ekstern kontroll.

Les mer om SAIHs arbeid, her.

EN KAFEFKOPP I MÅNEDEN

Man blir ikke rik av å leve på studielån i Norge, likevel ønsker mange å engasjere seg i internasjonale spørsmål. Har du råd til å spandere en kaffekopp i måneden for å støtte en viktig sak? Ved å sende en SMS med kodeord «utdanning» til 2380 kan du bidra med SAIH-tiere fast (40 kr/mnd). Bidrag til SAIH over 500 kr i året gir deg rett til skaffefradrag.

Les mer om hvordan du kan støtte SAIHs arbeid, her.

Vi ses på campus!

SAIH har lokallag på studiesteder over hele landet. I august står vi på stand for å fortelle deg om SAIHs arbeid og ikke minst for å takke deg for tierne. Vi håper du vil ta deg tid til å slå av en prat! Du finner mer informasjon om ditt lokallag og hvordan du kan bli med, her.

Les også: Ofte stilte spørsmål om SAIH-tierne

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon